Afholdte arrangementer

2024

Nytårs gåtur

Så nærmer tiden sig til vores traditionsrige nytårs gåtur d 7. januar kl. 11, denne gang i Sorø skov.

Vi mødes på Diget nr 10-12, 4180 Sorø.

Det vil glæde udvalget at se Jer til en hyggelig gåtur ca. 3 km, hvor vi kan ønske hinanden godt nytår med en tur i skoven.

Når vi har gået turen, vil udvalget servere kaffe, te og kage.

Tilmelding senest 4. januar på mail: Jensen.tinna@gmail.com eller tlf 27857187 Tinna Hylager Jensen.

2023

Vi har fået Kresten Henriksen til at stå for intro træning med vores gravhunde, herunder hvordan vi kommer i gang med at lære dem at apportere på land og til vands.

Kresten har tilbudt, at vi kan komme op til ham lørdag d 3. juni kl. 10 på adressen Lokkemosevej, 4581 Rørvig.

Når I kommer ind på Lokkemosevej, vil vi have sat vores grønne DGK flag ud ved vejen, hvor I skal dreje ind på markvejen. Følg markvejen ned langs med skoven, og frem til laden hvor vi mødes.  Der er ikke er noget vej nr. I kan køre efter.

I skal forvente nogle hyggelige timer, hvor vi lærer at træne dummy på land og I vil få vist slæb, samt søg og apportering på vand.

I skal medbringe en masse belønning / godbidder samt vand til jeres hunde. Husk også frokost til jer selv. I kan købe sodavand, øl, kaffe og kage på dagen.

Kurset koster 150 kr. og skal betales ved tilmelding på 27857187 og er bindende.

Tilmelding senest d 20. maj på mail: jensen.tinna@gmail.com

___________________________________________________________________________

Så har et af vores medlemmer lavet en dejlig gåtur. Vi håber I har lyst at komme og nyde foråret sammen med os,

Tirsdag d 18 april 2023 KL 18.30

på følgende adresse Vester Broby,

Strandvejen 11, 4180 Sorø

Udvalget byder på kaffe og kage, så tilmelding er nødvendig senest d 15. april på tlf nr 27857187

Tinna Hylager Jensen eller mail

Jensen.tinna@gmail.com

2020

Mærk din hund 

Den 8. marts måned afholdte Vestsjællandsudvalget en spændende eftermiddag med dyrlæge, hundekiropraktor og akupunktør Charlotte Frigast, med arbejdstitlen Hvordan er min hund sat sammen? – mærk selv.

I vores daglige omgang med mange kursister og deres hunde, kan vi mærke der er en øget interesse for hvordan man kan optimere hundenes velbefindende og holdbarhed.

Det er blevet en naturlig ting at vi mennesker selv gør en masse for at få det bedre, med fysisk træning, massage, kiropraktik, fysioterapi osv. Mange ved ikke at der også er mange muligheder for at gøre det samme for vores hunde. Og samtidig er de ting vi selv kan gøre med og for vores hunde, ved at arbejde med styrke- og smidigheds-træning, samtidig kvalitets- og nærværds-tid som hundene sætter stor pris. Så for at give folk indblik i hvordan deres hunde er sat sammen, og give dem et indblik i hvad de selv kan gøre, så de tør gå i gang selv, så blev vi i udvalget enige om at prøve med denne eftermiddag.

Nytårstur 5. januar

Som altid holder Vestsjællandsudvalget nytårsgåtur den første søndag i det nye år. Alle medlemmer og deres gravbasser var inviteret til gåtur i Hvalsø skov sammen med udvalget og ønske hinanden godt nytår. En flot tur på knap 5 km, spadseret et flot fremmøde på lige omkring 32 tobenede og 26 hunde rundt i den flotte og rolige skov. Vejret var flot og koldt, men som man travede afsted, kom varmen. Turen endte ved shelter pladsen, hvor Tinna H havde forbedret en gryde gullasch suppe, som kunne varmes over bålet. Til suppen havde Tinna H også bagt hjemmelavet fluet til. Meget lækkert.
Efter suppen havde Tinna S bagt lækre muffins, som kunne nydes sammen en kop kaffe eller the.
Vi i udvalget takker for en fantastisk dag, et flot fremmøde og en god start på året. Rigtig godt nytår alle sammen.

Sommer hygge aften

Skærmbillede 2019-06-19 kl. 17.09.58

I forbindelse med, at vi startede træning op efter sommerferien, inviterede vi alle til sommer-hygge-aften tirsdag den 20/08.

Vi havde heldigvis vejret med os, så der var mulighed for at deltage i ringtræning samt forskellige aktiviteter i form af agility og hundeleg. Derefter blev der tændt op i grillen og stor hygge omkring bordet.

 

Gåtur ved Sorø akademi

2019

Medlemsmøde

Søndag den. 27. oktober afholdte vi vores medlemsmøde.
19 medlemmer deltog i mødet.
Kl. 12 mødtes vi på P-pladsen inde i Vedebjerg Skov ved Kongsdal Gods, hvor vi sammen med vores gravhunde gik en tur på ca. 4 km i let regn men flot vejr
Herefter tog vi videre til Undløse skole, hvor udvalget var vært ved en lille frokost, med dertil hørende drikkevarer og selvfølgelig kaffe og Tinna Sørensens berømte kage.
Der var hyggelig stemning og latter hele dagen igennem og efter endt frokost startede mødet på med Peter Nielsen som ordstyrer.

Referat: Referat medlemsmøde 2019
Billeder: Foto medlemsmøde 2019

 Trimmekursus

Skærmbillede 2019-02-18 kl. 16.13.01 Skærmbillede 2019-02-18 kl. 16.13.19

Lørdag den 02.02.19 blev der afholdt trimmekursus. Mille Sass kom med gode råd og vejledning til de fremmødte. Det var en hyggelig dag og alle var glade og tilfredse. Hundene havde en fest i pauserne, hvor de legede og susede rundt. Stor tak til Mille Sass for at stille sin tid til rådighed.

Nytårstur

 

foto20

Traditionen tro samledes Vestsjællands udvalget og alle gravhundevennerne sig til en dejlig nytårs gåtur i skoven søndag den. 06.01.2019. Det var i år Knabstrup skoven som dannede rammen om en skøn tur hvor 28 tobenede og 26 helt parate og tilfredse firebenede, trods julens og nytårets strabadser, mødte op i flot klart vejr -1* og blå himmel. Som sædvanligt ingen uro, gøen eller knurren i geledderne, da vi først kom afsted. Vi vandrede ca. 3,5 km rundt i den smukke skov, hvor solen skinnede så smukt, ned mellem træerne. Efter den dejlige tur, kørte alle hjem til Tinna og Henrik, som meget flot lagde hus til os alle, der blev disket op med frokost, kaffe, te, kakao, boller, pålæg og selvfølgelig KAGE! Stor tak, for at de åbnede deres dejlige hjem for os alle! GODT NYTÅR. Håber vi snart ses til alle de forskellige dejlige aktiviteter som vi laver her i det nye år!
Billeder fra nytårstur

2018

Medlemsmøde

Søndag den. 28. oktober afholdte vi vores medlemsmøde.
25 medlemmer deltog i mødet, meget flot.
Kl. 12 mødtes vi på parkeringspladsen i skoven ved Jyderup savværk, hvor vi sammen med vores gravhunde gik en tur på ca. 3,5 km i flot vejr, det var en kold formiddag, men vi fik hurtigt varmen.
Vi drog videre til Jyderup skole, hvor udvalget var vært ved en lille frokost, med dertil hørende drikkevarer og selvfølgelig kaffe og flødebolle-lagkage.
Alle fik en hyggelig snak og latteren gik henover bordet som altid, efter endt frokost startede vi mødet op med Peter Nielsen som ordstyrer.

Referat: Medlemsmøde-DGK-Vestsjælland-2018
Billeder: Foto Medlemsmøde 2018

Gåtur på Røsnæs

Søndag den. 07.10.2018, havde vi den skønneste og smukkeste gåtur på Røsnæs ved Kalundborg. 10 tobenede og 12 firebenede var mødt op i flot solskinsvejr, helt vindstille og det dejligste kuperede område. Der er gået mange skridt, både op og ned, nogle hunde var også i det dejlige vand i Sejerøbugten. Turen var på 4 kilometer, med mulighed for at afkorte, men alle gik med hele turen, både store og små. Vi mødte både andre hunde, køer, heste og kaniner og alle tog det i stiv “pote”.  Selvfølgelig sluttede vi af med kaffe, hjemmebagt kage og højt humør på parkeringspladsen og alle var enige om, at den tur kunne vi da godt gå igen.
DGK Vestsjælland takker for en fantastisk tur.
Her er lidt billeder: Gåtur på Røsnæs

Sommer-grillaften

Tirsdag den. 21. august holdt vi SOMMERFEST i DGK Vestsjælland. Sol og varme, droner og luftballoner, mange hunde og hunde-mennesker, Godt humør, sjov og hygge ……. og så selvfølgelig god mad og kage. Det var rammerne omkring en dejlig aften med rigtig mange fremmødte og aktive i diverse actions, – Ringtræning, hvalpeleg, aghility og små frikadelle udfordringer. Tak for flot fremmøde, ses snart igen. Dejligt at være et udvalg, når der bliver bakket så godt op som der gør. skønt!
Her er lidt billeder: Sommerfest 2018

Svømmeaften

Torsdag den. 16. august, var 12 små gravhunde til svømning på Hjortemosegård Hundesvøm og -pension i Dalmose ved Skælskør. Man må jo ikke presse for meget på, da alle hunde gerne skal have en god oplevelse med hjem, men alle hunde var i vandet og fik våde poter – vi andre fik vådt tøj. Efter svømning var der traditionen tro kaffe, kage og snak til alle deltagere. Udvalget takker alle for en helt igennem dejlig aften i Dalmose.


Nytårsgåtur

Traditionen tro afholdte DGK Vestsjælland, – afgjort, indtil nu, årets største arrangement, Nytårstur 2018 Ved smukke Espe Gods ved Storebælt.  Helt vidunderligt mange tobenede, ca. 35-40 og ca. 36 dejlige skønne og smukke gravbasser, mødte op søndag d. 07.01.2018 lidt før kl. 10.00. Helt fantastisk var humøret hos alle basserne, ingen uro, gøen eller knurren i geledderne, – helt uset og fantastisk! Vejret viste sig fra den flotte side, ingen vind, høj sol og lige en streg under frysepunktet, så dejligt tørt til en vandretur.
En lang rute og en kort blev gået og nydt af alle i fulde drag. Herefter mødtes vi alle i Jagtstuen på Godset , hvor vi kunne indtage kaffe, te og kakao med boller, dejligt slagterpålæg og selvfølgelig kage til.Rigtig hyggelig tur, sammen med alle gravhunde-vennerne som kom fra nær og fjern ” fra hele Sjælland” FLOT!

Tak for en smuk tur og det har bare været en dejlig dag, ses igen hen over året til masser af dejlige timer sammen!

26220638_10214381624269721_5796228401392313612_o

nytårstur2

nyrårstur3

nytårstur5

nytårstur6

2017

MEDLEMSMØDE
Vi afholdte vores årlige medlemsmøde søndag, den 15. oktober 2017 i den gamle byrådssal i Jyderup. Vi startede med en hyggelig gåtur, anført af Mariann Naundrup og Gauss. Tak for en hyggelig tur.

Til mødet blev valgt ny revisor, Pia Toft,  og ny suppleant til udvalget, Lis Rønne.
Sonja Larsø og Henrik Michaelsen blev desuden genvalgt til udvalget.

 

Dyrlægeaften ved Jens Knudsen

Torsdag d. 14/9 afholdt DGK Vestsjælland dyrlægeaften hos Evidensia i Næstved ved dyrlæge Jens Knudsen. En spændende aften med megen information formidlet af Jens på en let og underholdende måde.

Han lagde ud med at fortælle om ernæring – følgesygdomme ved fejlernæring, f.eks. ledsygdomme, betændelse i bugspytkirtlen, diabetes, lever og nyre sygdomme og hjertesygdomme. Alt sammen noget, der forkorter hundens levetid. Fejlernæring som for langt de fleste hunde skyldes overvægt. F.eks. med hunde hvis normalvægt er 3 kg, som kom i klinikken med en vægt på 9kg…..Ikke noget at sige til, at der kan opstå problemer. Overfodring giver et for stort indtag af proteiner, hvilket giver problemer; først for leveren, som skal nedbryde det, og senere for nyrerne, som skal udskille det. Der blev også talt om ensidig kost, altså samme kost (tørfoder) livet igennem. Her skal vi som hundeejere være meget opmærksomme på, at vores hunde ikke kommer til at mangle spormineraler – mangel på Vitalanimin.

Et lille kapitel for sig selv var fodring af seniorhunden. Det er vigtigt at tilpasse kosten til hundens alder, evt seniordiæt, da en aldrende hund ikke altid har samme aktivitetsniveau som den yngre og dermed heller ikke den samme forbrænding. Jens slog her også et slag for tandbørstning…skal startes på den meget unge hund, så kan mange tandproblematikker undgåes. Der blev spurgt om effekten af tandpasta? Her mente Jens, at det selvfølgelig har en slibende effekt, men det vigtigste er tandbørsten.

Efter en kaffe/kage pause blev der snakket vaccinationer. Jens gennemgik de forskellige standard vacciner, samt hvad der bør gives som basisvaccine og hvor hyppigt. Han har aldrig som dyrlæge oplevet hunde med leverbetændelse, men det anbefales som standard for at undgå det, da det er set udlandet. Der blev talt vaccinationer for Leptospirose og rabies, kennelhoste og så for diverse sygdomme som følge af bid af flåter. Jens fortalte, at efter Bravecto er kommet på markedet, kan det diskuteres om, hvorvidt der skal vaccineres for Borrelia, under forudsætning af, at hunden selvfølgelig behandles med Bravecto.

Gentest var også et af emnerne. Jens gennemgik meget hurtigt det mere generelle omkring genetik. Altså hvis der er et sygt gen hos begge forældre, hvor stor risiko er der så for at afkommet bliver syge, og hvis kun den ene forældre har sygt gen. Der blev talt store A og lille a. Svært stof, men Jens havde lavet god oversigt, så det hele gav meget fin mening. Dette er et meget aktuelt emne for avlere, så uønskede skavanker kan minimeres og helst helt udryddes.

Aftenen sluttede med en snak omkring gadehunde, som kommer til Danmark, og de problemer det kan medføre. Bestemt ikke altid let for hverken hund eller hundeejer.

Fra udvalgets side skal der lyde en stor tak til alle de fremmødte, som med deres store spørgelyst var med til at gøre aftenen ekstra livlig, samt til dyrlæge Jens Knudsen for meget god og spændende formidling af emnerne.

Det årlige Vestsjællandsskue

Den 24. juni, dagen efter Sankt Hans aften, afholdt vi traditionen tro vores årlige skue for alle racer på sportspladsen i Gørlev. Vi er altid meget spændt på hvor mange, der kommer. I år skulle vi konkurrere med, at folk havde været til Sankt Hansfest aftenen før, og vejrudsigten så ikke specielt lovende ud. Men på trods af det mødte der lige så mange op til en festlig dag som der plejer. Det blev til 92 tilmeldte i mange forskellige spændende racer. En stor tak til de to dommere Agnete Staunsholt Nilsson og Gitte Sundsdal,  som dømte henholdsvis alle gravhundene og alle andre racer. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra udstillere, ikke mindst fra nybegyndere, som har følt sig godt tilpas i jeres selskab.

I barn-hund konkurrencerne dømte Cecilie  Andersen de 2 grupper af unge talentfulde udstillere. Unge mennesker som med stor sandsynlighed bliver aktive udstillere i fremtiden.

Et stort tillykke til alle udstillere med de flotte resultater, og et ekstra stort tillykke til

BIS 1 Dualis Olea Korthåret Dværg Gravhund ejet af Mille Sass.

BIS 2 Hodja’s Ønsketøsen Miss Hodja, Ruhåret Gravhund, ejet af Susanne Staal Nielsen.

BIS 3: Silver Coat’s Copyright Løwchen , ejet af Karina Rasmussen.

BIS 4: Utnäs Just Jack Daniels, Labrador Retriever, ejet af Anemette Storr

Bedste ikke gravhund blev vundet af: Silver Coat’s Copyright, Løwchen , ejet af Karina Rasmussen

Vestsjællandsudvalgets Junior-Pokal blev vundet af: Hodja’s Ønsketøsen Miss Hodja, Ruhåret Gravhund, ejet af Susanne Staal Nielsen.

Bedste opdrætsklasse: Kennel Linea’s, Whippet, ved Linda Carstensen

Bedste Parklasse: Beagle, ved Else Matthisson, Bostedet 30, Værløse

Kennel Tau’s vandrepokal som går til BIR i ruh. gravhund st. blev tildelt: Hodja’s Ønsketøsen Miss Hodja, Junior klasse, Ruhåret Gravhund, ejet af Susanne Staal Nielsen.

Kennel Gribsholt’s vandrepræmie, som går til BIR i langh. gravhund st. blev tildelt: Kampers Nellie Nete, Langhåret Gravhund, Champion klasse, ejet af Sonja Kamper Christiansen

Kennel Gravkjaer’s vandrepræmie som går til BIR i korth. gravhund st. tæve blev tildelt: Alma åben klasse , ejet af Gurli & Preben Kramer

Bedste ruhåret:  Hodja’s Åh Blackmann, Ruhåret miniature gravhund, ejet af Hanna Næshave
Bedste langhåret: Lobbengårdens Humorist, langhåret dværg, ejet af Helle Sørensen
Bedste korthåret: Dualis Olea Korthåret Dværg Gravhund ejet af Mille Sass.
Barn og hund
Vinderen af gruppe op til 10 år blev Frits på 9 år med Tootsie en Islandsk Fårehund. Vinderen af gruppen fra 10 år blev Josefine med Birla en Islandsk Fårehund.

Tusinde tak til sponsorerne for alle de flotte ærespræmier i har skænket til skuet i år, ærespræmier som er med til at gøre dagen ekstra festlig, næsten alle fik en gave med hjem.

Billeder fra dagen

Vi håber at se jer alle igen til næste år.


Nose Work dag med Sanne Andersen.

I februar var vi 12 personer til en dag om nose work med Sanne Andersen. Nogle kursister havde hund med og andre var med som observatører.

Sanne startede med at fortælle om nose work. Hvem hun har lært det af, hvad det bruges til og hvad vores hunde får ud af det. Da det var hundens tur til at kigge på sagerne, startede Sanne med nogle åbne kasser, hvor der lå godbidder i. Hundene kom med løs snor hen til kasserne, snusede og fandt alle godbidderne. Nogle havde også overskud til at snuse lidt rundt, hilse på os, der kiggede og en enkelt havde også overskud til at lette ben.

De hunde der var trygge, og viste overskud, fik lagt en godbid i en kasse og en kasse ovenpå, så godbiden var gemt lidt væk. Til aller sidst fik de lavendel duft at søge efter, og blev rost meget, når de markerede på den. Hundene nød at bruge deres næser. Der var et par hunde med, som var lidt usikre –  for dem var det en rigtig god oplevelse, og de var gode til at fordybe sig i snuseriet.

Vi takker Sanne Andersen for en rigtig god og informationsrig dag.

Besøg hos Olivers

3. februar var vi på besøg hos Olivers, hvor vi fik en rundvisning på deres lager og hørte om deres produkter. Imens vi spiste kage og drak kaffe hørte vi om sammensætning af foderet, og fik gode råd til hvordan man læste indholdsfortegnelsen på en sæk med foder, samt hvordan sammensætningen af foderet kan være.   Efter rundvisning og informationer om foder – også konkurrenters foder fik en positiv omtale med på vejen – gik vi løs med indkøbskurvene. Der er nogen gravhunde rundt omkring i de små hjem, der går en dejlig tid i møde.

Her er lidt billeder fra aftenen: Olivers

Nytårsgåtur i Bromme Plantage

8. januar gik vi vores årlige nytårstur i Bromme Plantage. Vi var 23 personer med hunde. Vi gik en tur på lige over 4 km, i dejligt tørvejr og det var helt vindstille. Der var dog lidt glat rundt omkring efter nattens frost, men alle kom helskindet igennem. Bagefter hyggede vi i bålhytten hvor vi tændte op, så man kunne varme sig lidt når varmen efter gåturen dampede af. Vi hyggede med hjemmebagte boller og nougat lagkager. Tak til alle der kom, og endnu engang gjorde vores tur hyggelig.

Billeder fra dagen kan ses her: Billeder fra Bromme Plantage

2016

November

Gårtur ved Dyndet
Den 20. november var vi på gåtur ved Dyndet udenfor Borup. Vi var 16 personer og en masse glade hunde der gik tur i dejlig solskin. Bagefter var vi inde og kigge i Mosehusets Købmandshandel, og spiste lækre pandekager med forskelligt fyld – nogen mindre sunde end andre. Tak for en rigtig hyggelig dag.

Oktober

Medlemsmøde
Den 29. oktober afholdt vi medlemsmøde. Vi startede med en hyggelig gåtur i skoven, hvor vi gik i læ for vinden. Bagefter kørte vi til Jyderup skole, hvor vi spiste frokost. Udvalget blev udvidet lidt da Henrik Kornbech Michaelsen blev valgt ind i udvalget, og Marianne Bülow Larsen blev valgt til suppleant, tillykke til jer begge. Referatet kan rekvireres hos Helle Kjær Sørensen på mail: hkjars@outlook.com

September

Svømmeaften på Hjortemsegaard
Den 1. september havde vi svømme aften på Hjortemosegaard ved Dalmose. Vi havde 12 hunde i bassinet, både nye og gamle svømmere. Vi havde desuden en enkelt labrador i vandet – det gav lidt mere skumsprøjt end man er vant til som gravhundeejer. En helt igennem dejlig aften i vandet.

Sporprøve
Den 10. september havde vi sporprøve i Sønderskov i Sorø. Vi havde 8 hunde til start i et fantastisk solrigt sporvejr. Vi havde 7 præmieringer, fordelt på fem 1.-præmier, en 2.-præmie og et enkelt 0.

Prøvens bedste på 20 t/600 m, Gravkjaer Bailey ført af Tove Baukjaer.

Prøvens bedste på 3 t/600 m, Gribsholt’s Ice Cream ført af Hanne Levin.

 

Trimmekursus med Camilla Hübbe
Den 24. september havde vi trimmekursus i den gamle byrådssal i Jyderup. Camilla Hübbe tog os gennem trimningens ABC. Alle kom hjem med fine, trætte hunde, og nogle havde lidt ømme fingre. Tak til Camilla Hübbe for at stille din tid til rådighed for en rigtig god og lærerig dag.
Du kan se billeder fra dagen her

Juni

Vores årlige skue blev afholdt d. 25 juni. Igen i år valgte vi at holde det uden heste og kræmmermarkedet, og det fortsætter vi med. Vi havde 3 stande med i år, så der kunne købes alt fra tæpper, senge, liner, seler til legetøj og snacks.

Vi havde dejligt skuevejr hele dagen.

Tillykke til vinderne

BIS 1 Hørkær´s Zacapa Della, langhåret dværggravhund, ejet af Harding Michelsen

BIS 2 Art Nobells Rose Vaudeville, Mops, ejet af Maja Kongsted Hybel og Søren Hybel

BIS 3 Proud Danish Flying Indian Girl, Dobermann, ejet af Kristine Windalh  Genning

BIS 4 Black Regal Prinz Andrew Handsome, Briard, ejet af Birgitte Korsager Knap

Tusinde tak for alle de flotte ærespræmier, det er vi meget taknemmelige for.

Marts

Sporprøve
D. 26 marts 2016 afholdt vi sporprøve i Sønderskov i Sorø. Vi have 19 tilmeldinger, vi er så glade for den store interesse medlemmerne viser vores prøve. Kim Rydahl var dommer, og Dennis Højen var dommeraspirant, Kim sagde ok til 9 spor. Vi havde et dejligt vejr, der startede overskyet og blæsende, men gik over i solskin og lunt forårsvejr.  Vi fik gullasch suppe til frokost og der var naturligvis kage til alle.

Alle hunde blev præmieret. Præmieringerne var fordelt med otte 1.-præmier og en 3.-præmie. Stort tillykke til alle med de flotte resultater.

Prøvens bedste på 40 t/1000 m og champion på dagen, Berknovs Gaia ført af Ann Laura Luunbjerg

Prøvens bedste på 20 t/600 m, Nimbus VomWilden Jäger ført af Claus Larsen

Prøvens bedste på 3t/600 m, Kung Karls Sebago ført af John Ebsen

Januar

Nytårs gåtur ved Kongskilde friluftsgård
Søndag d. 3. januar, kl. 10.00, mødtes vi på parkeringspladsen ved Kongskilde friluftsgård, Skælskørvej 29, 4180 Sorø.
Der var mødt mange 4-benede op sammen med deres lineførere og vi havde en dejlig tur i området. Bagefter var udvalget vært ved boller og kage samt kaffe og te.

2015

Oktober

Medlemsmøde
Vi afholdte medlemsmøde d. 24. oktober. Vi mødtes ved savværket i Jyderup, og gik en dejlig tur i skoven. Vi var 28 tobenede og 26 firbenede. Efter gåturen kørte vi til skolen i Jyderup, hvor udvalget sørgede for frokost med rugbrød, og pålæg fra slagteren. Til mødet var der æblekage og kaffe. Vi fortalte om årets arrangementer, gennemgik regnskab osv. Niels Eriksen og Mille Sass var på valg, og blev begge genvalgt. Tak for den store tilslutning, det er vi rigtig glade for. Tak til Formand Michael Frederiksen, som kom og deltog.
Den årlige uddeling af udvalgets fighter pokal gik i år til Pia og Henrik Michaelsen. Pia og Henrik arbejder engageret og målrettet med deres hund, med fokus på at det skal være sjovt for begge parter. De har altid et smil på læben og et smittende humør som vi alle har glæde af. Udvalget ønsker tillykke med pokalen.

Maj

Ringtræning med Caroline Larsen
Vi havde ringtræning med Caroline Larsen i laden hjemme hos Kirstin. Der var to hold, og i alt 15 hunde. Caroline var rigtig god til at fortælle, hvordan hendes træning hænger sammen, og hvordan man gør de forskellige ting. Vi fik masser af feed back på, hvordan vi stillede vores hunde op, hvordan vi gik osv. Een ting er, at hunden skal gå pænt, men det skal føreren også. Der er kæmpe forskel på hvordan det ser ud når snoren holdes på forskellige måder, hvordan ens rygholdning er, osv. Vi håber på at kunne byde Caroline velkommen til endnu en gang træning på et senere tidspunkt.

Fotokursus v. Trine Blume
Vi havde søndag d. 3. maj inviteret Trine til at komme og føre os igennem kunsten at fotografere en hund. Vi startede dagen med at gennemgå teorien bag et godt billede, kameraets indstillinger, og ikke mindst at man skal være opmærksom på baggrunden, samt hvor svært det er at få det perfekte billede af en sort hund. Derefter skulle teorien afprøves i Kirstins store have, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Trine havde taget en sort fotomodel med, så vi kunne prøve kunsten at fotografere en sort hund.
Tak til Trine for en lærerig og hyggelig dag.

Gåtur ved Skælskør
Mandag aften, den 4. maj mødte 11 tobenede og 12 firbenede op til gåtur lidt uden for Skælskør. Vejret var klaret op til fint solskin, så vi gik en dejlig tur på knap 4 km med flot udsigt til Skælskør Fjord, Storebælt og Storebæltsbroen. Udsigten til Storebæltsbroen og Korsør havde vi, imens vi gik langs stranden – hvor alle havde mulighed for at soppe lidt. Det blev dog vist kun til nogle enkelte hunde der var nede og snuse i vandkanten. Vi kom desuden igennem et sommerhusområde og lidt skov. Gåturen startede og sluttede ved en naturskole, hvor der var borde og bænke.  Så efter turen kunne vi sætte os og nyde en velfortjent kop kaffe med hjemmebagte snegle.

Tak til jer der kom – også længere væk fra – det er altid hyggeligt at mødes.

April

Informationsmøde om rygundersøgelser
Informationsmøde om ryg i Vestsjællandsudvalget tirsdag, den 28. april 2015 i Sorø.
I alt 23 var mødt op til en meget interessant og lærerig aften med gravhundens ryg i fokus.
Med udgangspunkt i den afsluttende hovedopgave som 2 dyrlægestuderende har udarbejdet, forklarede Dyrlæge Olav Nørgaard baggrunden for afhandlingen, og specielt resultaterne af den undersøgelse, der var lavet i forbindelse med afhandlingen.
Når man læser afhandlingen, kan den godt synes noget kompliceret, men Olav formåede på enkel vis, at forklare K- tal og Index-tal.
Olav gennemgik også en stamtavle med både K-tal og Indextal.
Aftenen strakte sig fra kl. 19.00 – 22.00 – med kaffe og kage under hele mødet.
Lokalet var booket til kl. 22.00. Vi var desværre for længe om at komme ud af døren, så alarmen gik i gang.
Gode råd var dyre ….  Men heldigvis fik vi fat i pedellen som kunne berolige os med at vi bare kunne køre hjem.

Februar

Dyrlæge aften med Jens Kaj Knudsen
Vi havde en rigtig hyggelig aften sammen med Jens og 30 glade gravhunde ejere. Hovedemnet var førstehjælp til hunde. Jens var rigtig god til at forklare ved hjælp af lysbilleder, alle lyttede og der var gode spørgsmål undervejs. Vi havde også en snak om nogle af de øjensygdomme, der rammer gravhunde. Jens havde nogle billeder med hvor vi blandt andet kunne se et tørt øje og PRA. Tak for stor tilmelding og en hyggelig aften.

Januar

Foredrag med udstillingsdommer Trine Blume
Vi har haft Trine Blume til at holde et foredrag om, hvordan man bliver udstillingsdommer, samt til at fortælle om hvad dommeren kigger efter på en udstilling. De, der var mødt op til denne aften, fik et godt indblik i hvad man skal gennemgå af kurser under DKK for at blive udstillingsdommer. Flere af kurserne i forløbet bliver afsluttet med en stopprøve. Man skal desuden gå elev og aspirant på alle 9 varianter af gravhunden. Vejen til at blive dommer har for Trine taget ca. 2 år.
Trine gennemgik en hund og fortalte hvordan hun tjekkede hunden på en udstilling, og man fik lov til at mærke hvordan de forskellige fejl og mangler føltes. En stor tak til Trine for et godt og lærerigt foredrag.

Nytårstur
Søndag d. 4. januar var vi på årets første gåtur som i år var ved Fugledegård ved Tissø. Ikke mindre end 37 to-benede og 29 fire-benede var mødt op. Vi havde dejlig dag med solskin, men en del vind. Vi startede med at gå med udsigt til søen og skulle ned og gå langs åen, men stien langs åen var oversvømmet, så vi måtte pænt vende om og gå samme vej tilbage. Til gengæld gik vi ned til søen, og nogle så udkigshuset til fugle kiggeri. Andre kiggede på udgravningerne fra vikingetiden. Vi sluttede af med varm kakao med flødeskum, boller og selvfølgelig kage. Tak for den store tilmelding til turen, vi var glade for at se så mange friske medlemmer.

2014

Oktober

Medlemsmøde
Vi afholdte medlemsmøde d. 25. oktober. Vi mødtes ved savværket i Jyderup og gik en dejlig tur i regnvejr. Vi var et lille hyggeligt selskab på 13 personer, trods tallet var dagens eneste uheld revnede pølser som vi indtog efter gåturen. Vi fortalte om årets arrangementer, gennemgik regnskab osv. Tove Baukjær ønskede ikke genvalg, vi takker Tove for hendes tid i udvalget. Sonja Larsø blev valgt til fuldbyrdet medlem, Hanne Levin blev valgt ind og Helle Kjær Sørensen blev suppleant. Tillykke med valget. Eftermiddagen gik med en masse gravhundesnak, imens vi kunne nyde kaffe og en lækker æblekage. Dagen sluttede med at Fighter Pokalen blev uddelt. Den går til en i udvalgets område som har udmærket sig, ved at yde en ekstra indsats. Pokalen gik i år til Lillian Nielsen for hendes vedholdenhed i forbindelse med lydighedstræningen, og sportræning med Bella. Udvalget takker alle som i årets løb har deltaget i vores arrangementer. Det er dejligt at lave noget for glade og aktive medlemmer.

Tak til Formand Michael Frederiksen som kom og deltog. Michael sluttede mødet af med at fortælle lidt om hvad der rør sig af aktuelle ting i klubben for tiden.

JANUAR

Trimmekursus
Vi har afholdt en dag med kursus i ”hverdagstrim / trimning”. Inge-Lise Poulsen kom og fortalte og demonstrerede, hvordan man kan trimme sin hund til hverdag og udstilling. Og der var efterfølgende mulighed for at afprøve det på egen hund.

Nytårstur
Vestsjællandsudvalget afholdte igen i år nytårstur ved Kongskilde Friluftsgård, ved Sorø. Vi mødtes på parkeringspladsen ved Kongskilde Friluftsgård, 35 mennesker med hunde. Vi gik en god tur med hundene i det natur skønne område ved Friluftsgården. Bagefter var udvalget vært ved et lille traktement, med sandwich, øl og vand, samt kaffe og kage. Der blev snakket gravhunde med både kendte og nye ansigter, og hvor nogle af dem, der ikke har været med så længe fik mulighed for at møde nogen af dem der har været med i rigtig mange år. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme og være med til næste nytårstur. På gensyn.